Als je niks doet, gebeurt er ook niks

Werkwijze

Direct hulp?

Zit je met een hulpvraag? Neem dan contact op! Het eerste wat we kunnen doen, is kennismaken met elkaar. Beter gezegd, de jongere gaat kennismaken met ons. In deze vrijblijvende kennismaking gaan we stilstaan bij wie wij zijn, maar ook bij de hulpvraag van de jongere.

Daarna volgt een uitleg over wat we doen, zodat de jongere een duidelijk beeld heeft bij Wij zijn BROER!. Het liefst pakken we meteen door met het plannen van een intake omdat ons streven is om snel hulp te kunnen bieden. Na intake gaan we definitief bepalen of en zo ja welke behandeling passend is voor de hulpvraag. Ons streven is dat we na de intake op een zo’n kort mogelijke termijn een startdatum van behandeling kunnen doorgeven.

Wij zijn BROER! biedt twee vormen van behandeling, een poliklinische behandeling en een intensieve dagbehandeling. De behandeling die wij aanbieden is afhankelijk van de zorgzwaarte. Deze wordt uitgevraagd tijdens de kennismakingsfase (hulpvraag, pre-intake/intake). Wij richten ons op jongeren in de leeftijd van 13 t/m 23 jaar met gedragsproblemen, psychische problemen en/of verslavingsproblemen/problematisch middelengebruik in de ruimste zin van het woord. We kijken niet naar wat iemand doet, maar waarom en gaan uit van de kwaliteiten die elke jongere heeft. Ons programma is gebaseerd op herkenning, samenwerking en veiligheid. Ons multidisciplinair team bestaat voor een deel uit ervaringsdeskundigen. Het is de combinatie van als onze professionals die ervoor zorgt dat de jongere echt gezien en geholpen wordt.

Intensieve dagbehandeling

De intensieve dagbehandeling is gericht op jongeren die vastlopen op meerdere leefgebieden. Een intensief traject van 8 weken, 6 dagen per week. Het multidisciplinaire team staat klaar om samen met de jongeren de doelen te behalen. Het programma bestaat o.a. uit:

  • Individuele behandelsessies (denk aan psycho-educatie, CGT, ERT, EMDR)
  • Groepssessies (inzicht gevende en groepsdynamische therapie)
  • Systeemgesprekken (patronen doorbreken, opnieuw verbinden met elkaar)
  • Begeleidingsactiviteiten (activeren, ontdekken van kwaliteiten, activiteiten gericht op zelfbeeld, emoties, grenzen, exposure enz.)
  • Farmacotherapie (behandeling van psychische klachten met behulp van medicijnen, indien noodzakelijk).

Poliklinische behandeling

De poliklinische behandeling is gericht op het individu en is er voor jongeren met gedrags- en/of psychische problemen. Het multidisciplinaire team staat klaar om samen met de jongeren de doelen te behalen. De behandeling is opgebouwd uit 3 contactmomenten per week. Gemiddeld gaan we uit van een traject van 5 maanden. Het programma bestaat o.a. uit:

  • Individuele behandelsessies (denk aan psycho-educatie, CGT, ERT, EMDR)
  • Systeemgesprekken (patronen doorbreken, opnieuw verbinden met elkaar)
  • Begeleidingsactiviteiten (activeren, ontdekken van kwaliteiten, activiteiten gericht op zelfbeeld, emoties, grenzen, exposure enz.)
  • Farmacotherapie (behandeling van psychische klachten met behulp van medicijnen, indien noodzakelijk).

 

Nazorg en verbinding met BROER!

Bij de intensieve dagbehandeling wordt deze in de meeste gevallen na 8 weken gesloten. Mocht er nog extra behandeling nodig zijn, kunnen we dat bieden in een vervolgbehandeling (poliklinisch). Los daarvan, willen wij de verbinding met alle jongeren doorzetten. Zij zijn nu een onderdeel van onze familie en daarom biedt Wij zijn BROER! de mogelijkheid aan om terug te komen; de zogeheten BROER!-meeting. De BROER! meeting is iedere donderdag van 18:30 – 19:30 uur. Deze meeting wordt geleid door de jongeren zelf. Altijd in de aanwezigheid van BROER!-personeel om zo nodig bij te springen en de veiligheid te waarborgen.

Heb je vragen over onze behandelingen, een aanmelding of wil je contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan je graag telefonisch te woord.

Onze werkwijze

1

Hulpvraag

Op welke manier de hulpvraag ook binnenkomt, wij nemen altijd telefonisch contact op om te kijken wat wij kunnen betekenen.

2

Vrijblijvende kennismaking

Stilstaan bij wie wij zijn, en wat wij kunnen betekenen voor de hulpvraag van de jongere

3

Intake

Tijdens de intake gaat de regiebehandelaar bepalen of de mogelijkheid tot behandelen verantwoord is

4

Behandelingen

De behandeling die wij aanbieden is afhankelijk van de zorgzwaarte. Deze wordt uitgevraagd tijdens de kennismakingsfase

5

De rest van het leven verbinding

Vanaf het stellen van een hulpvraag, en het aangaan van verbinding met BROER! wordt de jongere onderdeel van de familie.

Meer weten over onze werkwijze? Neem contact op!

Neem contact op of meld je aan!

Heb je vragen over de behandeling, een aanmelding of wil je contact opnemen met het team van Wij zijn BROER!? Wij staan je graag telefonisch te woord. Je kunt ook via onderstaand contactformulier een bericht sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.