fbpx Skip to content
Mike wij zijn broer
Mike wij zijn broer

Hoe is het ontstaan

Mike van der Velde

Een bewogen jeugd met veel tegenslagen, op jonge leeftijd al een van mijn eerste diagnoses. Deze diagnose zorgde er alleen maar voor dat ik mij anders ging voelen dat de rest en anders zijn voelde kwetsbaar. Dat wilde ik niet zijn. Ik had op jonge leeftijd hier een goede oplossing  voor gevonden: ‘’agressie’’. Dit werkte goed, als ik boos werd kreeg ik rust. Ik werd vaak uit de klas gehaald om af te koelen, in die rust momenten voelde ik mij altijd benadeeld en onrechtvaardig behandeld. Ik liet het er nooit bij, ik ging in protest, vooral met actie.

Deze actie zorgde er altijd voor dat het probleem alleen maar groter werd, groter in de zin dat ik uiteindelijk bij een schoolpsycholoog in een kamertje belande. De psycholoog zorgde ervoor dat ik mij alleen maar meer vervreemde van de ‘’normale’’ mensen.

Op mijn twaalfde vond ik een nieuwe oplossing naast de andere oplossingen die ik al had gevonden (weglopen, agressie, ja knikken nee doen, etc.) ik ging blowen.

BROER_UITGEWERKT

Later ben ik andere middelen gaan gebruiken, zwaardere problemen gaan vertonen. Ik raakte vervreemd van mijzelf. Na vele behandelingen gehad te hebben had ik het idee dat ik niet meer geholpen kon worden, ik had ook geen zin meer in het leven. Zag totaal het doel niet in van het leven. Ik heb een poging gedaan tot zelfmoord, na een overdosis werd ik wakker uit een coma. De eerste gedachte was ‘’ik moet vechten’’, dit ben ik gaan doen. In februari 2007 zag ik geen licht meer aan het einde van de tunnel, in augustus 2007 ben ik in behandeling gegaan bij de laatste kliniek. Daar ben ik geholpen door ervaringsdeskundige therapeuten in samenwerking met psychologen. Ik voelde mij voor het eerst begrepen.

Vanaf dat moment ben ik mijn leven gaan veranderen, vanaf 2008 ben ik in de zorg gaan werken. Ik heb veel zorg gehad waar ik iets van vond, ik heb zorg verleend voor bedrijven waar ik iets van vond. Alles wat ik heb ervaren in mijn leven heb ik in een vorm gegoten, op het moment dat mijn leven kruiste met mijn voormalig compagnon.

Deze vorm zijn de visie en de missie van Wij zijn BROER! geworden.

In de zoektocht naar een financier zijn wij een derde compagnon tegen het lijf gelopen. Onze wegen zijn in de afgelopen drie jaar ook weer gescheiden. BROER! is uiteindelijk gevormd tot wat het nu is. Ik nodig u graag uit om verder te kijken op de website en gewoon contact op te nemen als u een vraag heeft.

HET LEVENSVERHAAL
VAN PAUL

“Van suïcidale drugsverslaafde naar weer zin in het leven”