fbpx Skip to content
Alex banner

Het
levensverhaal
van Alex

Alex banner

Het
levensverhaal
van Alex

"Blowen, ketamine, speed. Het gaat al jaren zo. Sinds zijn elfde. Depressies had de 23-jarige Alex ook."

Sinds zijn vijfde ziet Alex hulpverleners. Hij kent de diagnoses: ADHD, spanningen, een posttraumatische stressstoornis.

In al die jaren is het hem talloze keren verteld. “Ik was eigenlijk alleen nog maar zielig.”

In september 2018 stroomt hij in bij jeugdkliniek Wij Zijn Broer. ‘Weer een ggz-instelling die zegt hem te kunnen helpen,’ denkt hij nog bij binnenkomst.

Na een paar weken wordt bij een groepsopdracht gevraagd een masker te maken dat hij altijd opzet. De ene kant maakt hij kleurrijk, maar met een traan. De andere kant is donker en met een lach. “Als dit jouw masker is, wat zit daarachter dan?” vraagt iemand aan hem.  

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

Alex kan niet reageren, verstijft. Een paniekaanval. Mike, de oprichter van Wij Zijn Broer en een ervaringsdeskundige, praat in op Alex. “Hij maakte me rustig.”

Mike vraagt aan Alex om naar een leeg blad te kijken en deze met zijn gedachte in te vullen met de mooiste kleuren. “Dat was het moment dat ik echt weer durfde om naar de toekomst te kijken.”

De acht weken maakt Alex vol, en anderhalf jaar later is hij nog steeds clean. “Het probleem zat dieper dan mijn diagnoses en drugsgebruik. Dát wordt behandeld bij Broer. Ik leerde dat ik niet zielig ben. Dat ik niet alleen ben. Hier is liefde gegeven die onvoorwaardelijk is en ik nog steeds voel.”