fbpx Skip to content
Levensverhaal Eva

Het
levensverhaal
van Eva

Levensverhaal Eva

Het
levensverhaal
van Eva

"Ik ben 7 jaar bang geweest."

Vanaf jongs af aan ben ik erg gevoelig voor emoties & energie om mij heen. Dit neem ik op en loslaten lukte niet. Op de basisschool kon ik mij ook slecht concentreren en was altijd moe. Na een dag was ik altijd overprikkeld. De enige manier om van die spanning af te komen was woede. Elke dag had ik thuis woedeaanvallen waarbij ik met mijn hoofd tegen de grond en muren beukte. Ik ben altijd snel bang geweest voor simpele dingen. Stemmen in mijn hoofd praten deze angst in. Zo was ik als meisje van 7 jaar oud bang dat ik ontvoerd zou worden. Deze angst ging zo ver dat ik alleen kon slapen als mijn slaapkamer op een vaste volgorde checkte. Als ik dacht dat ik dat niet goed had gekeken dan kreeg ik een paniekaanval. Daarna moest ik het opnieuw checken tot ik tevreden was. Zo had ik verschillende dwangpatronen. Ik dacht dat ik gek was en hield alles voor mezelf uit schaamte.

HET LEVENSVERHAAL
VAN EVA

“De enige manier om van die spanning af te komen was woede

"Ik heb de lat voor mezelf altijd hoog gelegd."

Op de middelbare school wilde ik altijd alles perfect doen. Toen ik 16 was werd mijn moeder ernstig ziek. Ze heeft het net aan overleefd. Dit zorgde bij mij voor veel emotie en spanning. Een paar maanden daarna deed mijn tante een zelfmoordpoging. Toen was de maat vol. Dagelijks kreeg ik paniek- en woedeaanvallen. Ik was kapot en wilde rust. School ging slecht, want ik kon niet meer aan mijn verwachtingspatroon voldoen. Ik bleef steeds vaker thuis door angsten die mij overnamen. Thuis was veel ruzie doordat ik zo uitgeput was.  Ik begreep mezelf niet en mijn psycholoog ook niet. Van mezelf houden kon ik niet meer.

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

"BROER! heeft mij geleerd dat ik er niet alleen voor sta."

Het jaar voor ik bij Wij zijn Broer! kwam haatte ik mezelf zo dat ik eigenlijk niet meer wilde leven. Ik wilde rust. Hoop was ik verloren. Elke dag had ik paniekaanvallen, dwangneuroses en last van obsessies zoals sporten, voeding en liefde. Zelfvertrouwen had ik niet meer.

Het eerste dat ik bij Wij zijn Broer! Heb geleerd is dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb geleerd om hulp te vragen. Om mij over te geven aan de hulp van anderen die hetzelfde doormaken. Ik heb in de groep sessies en therapie mezelf opengesteld. Ik heb alles wat mij bezighield en dwars zat uitgesproken. Langzaam kwamen mijn gevoelens weer terug. In plaats van woede of paniek heb ik geleerd om pijn en verdriet toe te laten en te verwerken.

Mijn tijd was emotioneel maar ook heel erg bijzonder."

Ik heb ontdekt dat ik de kracht heb om dwang te doorbreken en mijn angsten aan te gaan. Samen met jongeren en het team van Wij zijn Broer! ben ik gaan nadenken over de dingen waar ik goed in ben. Waardoor mijn zelfvertrouwen is gaan groeien. Ik heb geleerd de stemmen in mijn hoofd mij niet te laten leiden waardoor ik bijna geen paniekaanvallen meer heb. Mijn tijd bij Wij zijn Broer! was emotioneel maar ook heel erg bijzonder.

Nu 3 maanden na mijn behandeling ben ik dankbaar. Ik heb weer zin in het leven. Ik ga elke donderdag en zondag naar de Broer!-meeting en sta veel in contact met Broer!-genoten. Ik ben nog elke dag bezig met mijn herstel en ga erg vooruit. Ik ben zekerder van mezelf en heb eindelijk rust gevonden. Ik werk ondertussen en ga in september mijn studie weer oppakken.

Dit levensverhaal is geschreven door Eva