Levensverhaal Eva

Het
levensverhaal
van Eva

Levensverhaal Eva

Het
levensverhaal
van Eva

"Ik voelde me anders en niet begrepen."

Als klein meisje was ik altijd erg enthousiast en vrolijk. Mijn gevoel was erg puur, hier vertrouwde ik onbewust ook erg op. Ik ervaarde van jongs af aan al veel van de dingen om mij heen, de emoties en energie van anderen kwamen gemakkelijk bij mij binnen. Hierdoor droeg ik spanning met me mee. Deze kwam er vaak uit in de vorm van erg druk zijn of huilen.

Toen ik naar de basisschool ging kwam hier verandering in. Op jonge leeftijd moest ik me aanpassen aan wat normaal is voor anderen. Omdat ik een stuk gevoeliger was dan leeftijdsgenoten was dit voor mij erg lastig. Ik voelde me anders en niet begrepen. In de klas kon ik me niet goed concentreren en stilzitten.  Het opkroppen van mijn emoties en de spanningen die ik ervaarde zorgde ervoor dat ik thuis last kreeg van paniek -en woede aanvallen. Op zulke momenten was ik niet meer rustig te krijgen, en na afloop voelde ik me helemaal leeg.

Veel dingen vond ik spannend of eng. Zo was ik als meisje van 7 jaar oud bang dat ik ontvoerd zou worden. Deze angst ging zo ver dat ik alleen kon slapen als ik mijn slaapkamer op een vaste volgorde checkte. Als ik dacht dat ik niet goed had gekeken dan kreeg ik een paniekaanval. Daarna moest ik het opnieuw checken tot ik tevreden was. Zo had ik verschillende dwangpatronen. Ik dacht dat ik gek was en hield alles voor mezelf uit schaamte.

HET LEVENSVERHAAL
VAN EVA

“Het opkroppen van mijn emoties en de spanningen die ik ervaarde zorgde ervoor dat ik thuis last kreeg van paniek -en woede aanvallen.”

"Ik verwachtte altijd het beste van mezelf, maar daar kon ik niet aan voldoen."

Toen ik 10 jaar oud was overleed mijn oma. Dit had veel impact op mij. Ik durfde mijn emoties niet te uiten. Ik kwam onder behandeling bij een psycholoog. Ik was zo goed geworden in het aanpassen naar wat anderen verwachten dat de psycholoog niet door had hoe rot ik me voelde.

De middelbare school bracht veel spanning met zich mee. Ik verwachtte altijd het beste van mezelf, maar daar kon ik niet aan voldoen. Dit bracht telkens weer teleurstelling met zich mee. Ik ging controle zoeken ik andere dingen. De problemen met eten die ik vroeger al ervaarde werden steeds groter. Ik had een verstoord zelfbeeld en vond mezelf niet goed genoeg. Mezelf uithongeren en veel sporten werd iets waar ik al snel dag in dag uit mee bezig was.

De stap naar het MBO was voor mij erg groot. In deze periode werden mijn problemen steeds groter. Door de angsten die ik had lukte het mij vaak niet om naar school te komen. Elke dag begon met een paniek aanval. Daarnaast kwamen mijn obsessies en onzekerheid sterk naar boven en zocht ik bevestiging bij de verkeerde mensen. Thuis waren er veel conflicten doordat we elkaar niet begrepen.

Voordat ik in maart 2019 bij Wij zijn BROER! terecht kwam kon ik niet meer met mezelf en het leven omgaan. Mijn dagen bestonden uit omgaan met m’n angsten en trauma’s, paniek aanvallen en dwangneuroses. Ik durfde de deur bijna niet meer uit. Mijn zelfvertrouwen was verdwenen.

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

"Mijn tijd bij Wij zijn Broer! was emotioneel maar ook heel erg bijzonder."

Het eerste dat ik bij Wij zijn Broer! heb geleerd is dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb geleerd om hulp te vragen. Om mij over te geven aan de hulp van anderen die hetzelfde doormaken. Ik heb in de groep sessies en therapie mezelf opengesteld. Ik heb alles wat mij bezighield en dwars zat uitgesproken. Langzaam kon ik mijn gevoelens weer uiten. In plaats van woede of paniek heb ik geleerd om pijn en verdriet toe te laten en te verwerken.

Ik heb ontdekt dat ik de kracht heb om dwang te doorbreken en mijn angsten aan te gaan. Samen met jongeren en het team van Wij zijn Broer! ben ik gaan nadenken over de dingen waar ik goed in ben. Waardoor mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik heb geleerd om mijn angsten te accepteren en me hier niet meer door te laten leiden. Ook heb ik gezonde manieren geleerd waardoor ik mijn spanning kwijt kan. Hierdoor heb ik ook bijna geen paniek aanvallen meer. Mijn tijd bij Wij zijn Broer! was emotioneel maar ook heel erg bijzonder.

"Door mijn behandeling bij Wij zijn BROER! heb ik mezelf en het vertrouwen om de controle losgelaten gevonden."

Iedere dag ben ik bezig met mijn herstel en heb hierin een nieuwe manier van leven gevonden. Elke donderdag ben ik bij de kom en connect groep en de BROER!-meeting om in contact te blijven met mensen die ook in herstel zijn. Door mijn behandeling bij Wij zijn BROER! heb ik mezelf en het vertrouwen om de controle losgelaten gevonden.

Dit levensverhaal is geschreven door Eva