fbpx Skip to content
paul_levensverhaal

Het
levensverhaal
van Paul

paul_levensverhaal

Het
levensverhaal
van Paul

"Ik ben nu twee jaar clean en mag alles opnieuw ontdekken"

‘Ik was toen bang, nieuwsgierig en cynisch. Na allerlei behandelingen en therapieën was ik niet verder gekomen. Soms hielp het een tijdje. Maar uiteindelijk kwam ik steeds weer in een vicieuze cirkel terecht. De hulp die werd geboden hielp niet. Elke keer lag de nadruk op wat er mis met me was. Verslaafd, ADHD, depressief. Alles kwam voorbij. Dat werkte averechts op mij. Ik verzette me er tegen. Hoewel er wel een kern van waarheid in zat.’

HET LEVENSVERHAAL
VAN PAUL

”Van suïcidale drugsverslaafde naar weer zin in het leven

"BROER liet mij het goede van mijzelf inzien"

Vanwege verslavingsproblemen had Paul twee jaar geleden dringend goede hulp nodig. Hij zakte steeds verder weg. ‘Dan hoeft het allemaal niet meer. Toen wees iemand mij op ‘Wij zijn BROER’, een speciale kliniek in Alkmaar. Ik heb toen gebeld en een afspraak gemaakt. Sprak met een ervaringsdeskundige. Het voelde meteen goed. Na de intake zat ik in een kringgesprek met jongeren. Iedereen vertelde spontaan en eerlijk zijn of haar verhaal. Met de nadruk op het kijken naar oplossingen en niet naar wat er fout is met je. Hoe kun je de juiste weg in het leven volgen in plaats van de weg met de minste weerstand?’

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

"Door BROER! heb ik nu stabiliteit"

‘In acht weken werd ik elke dag voorbereid op een nieuw bestaan. Daarna mocht ik zelfstandig aan de slag. Want je bent er nog niet. Ik had wel een stap gezet in de goede richting. Toen ik na een avondje stappen merkte dat ik toch weer de risicofactor op zocht, ben ik direct naar ‘Wij zijn BROER’ gegaan. Open en eerlijk werd het besproken. Ik kreeg goede feedback. Mijn leven is nu een stuk stabieler. Ik volg een opleiding en werk in de zorg. En ik ben nog steeds verbonden met ‘Wij zijn BROER’.’

Dit levensverhaal is geschreven door Paul