fbpx Skip to content

Het
levensverhaal
van Raymon

Het
levensverhaal
van Raymon

"Je neemt nooit definitief afscheid. Er blijft een verbinding voor het leven. Ik, Raymon (20), zal voor altijd verbonden blijven met Wij Zijn BROER!."

“Op de basisschool was ik een slim jochie. Dat rare kleine, buitenbeentje in vreemde kleren. Thuis zocht ik afleiding in spelletjes. Sprak niet over het pesten.

Op de middelbare school (VWO) ging het eerst best goed. Ik kom mezelf zijn, anoniem en vrij. Tot ik vluchtte in het gamen. Omdat ik niet meer leerde en de desinteresse steeds groter werd eindigde ik op het VMBO niveau. Toen leek het net weer de basisschool. Dat kwam hard aan. Ik hoorde nergens bij. Was een nietsnut.”

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

“Ik zocht een omgeving waar je wel mee telt. Tussen gasten die blowen en drinken. Op mijn veertiende ben ik gaan experimenteren. Vrij snel was ik een dagelijkse gebruiker van drugs en alcohol. Drie jaar lang elke dag.

In het begin voelt het bevrijdend. Na een paar weken is dat effect weg. Ga je meer gebruiken. En zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Mijn twee jongere broers en ik werden tijdens de (v)echtscheiding van mijn ouders begeleid door een vrouw van het Oranjehuis. Haar heb ik verteld hoe ik me echt voelde. Ik zag het niet meer zitten. Ik wilde uit het leven stappen. Ik kende iemand die na een slechte periode door Wij Zijn BROER! was begeleid. Hij adviseerde me ze te bellen. Dat heb ik gedaan.”

Ik werd direct uitgenodigd voor een intake. Een grote stap in het onbekende. Wel de goede. Ik sprak met iemand die mij zijn levensverhaal vertelde. Daar herkende ik veel in.

Het traject van acht weken bij Wij Zijn BROER! was erg fijn. Veel gesprekken met gelijkgestemden. Iedereen begrijpt elkaar en er wordt veel gedeeld. Er is verbinding. Na een maand werd het me duidelijk waar ik vandaan kwam en waar ik naar toe mag gaan. Vervolgens heb ik vijf maanden vijf dagen per week de na-meetings bezocht. Om een basis te leggen voor een mooie toekomst.

Ik werk nu ’s middags in de horeca, ben actief muziek aan het maken en ga een cursus ervaringsdeskundige volgen. Mijn doelstelling is om na een studie in de psychologie te gaan werken met jongeren.”

Door Rien Berends