Levensverhaal Stern
Stern Wij Zijn Broer

Het
levensverhaal
van Stern

Stern Wij Zijn Broer

Het
levensverhaal
van Stern

“Van suïcidale gameverslaafde naar
levenslustige jongeman”.

Ik ben Stern ik ben opgegroeid in een rommelig gezin met een vader, moeder en een broer. Er was veel ruzie thuis, tussen mijn ouders maar ook tussen mij en mijn broer. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 was. Hiermee had ik het erg lastig omdat mijn ouders 2 uiterste zijn. Bij mijn vader mocht ik alles en bij mijn moeder waren de regels heel strak. Op school voelde ik me niet op mijn plek, ik was hier erg druk en had vaak ruzie. En op jonge leeftijd voelde ik me thuis ook niet veilig, omdat ik niet alles kon zeggen wat ik wou. Door volwassen mensen is mijn vertrouwen op regelmatige basis geschaad, ik voelde me vaak onbegrepen en niet serieus genomen. Hierdoor voelde het vaak alsof wat ik deed niet ‘goed’ was.

HET LEVENSVERHAAL
VAN STERN

“Van suïcidale gameverslaafde naar levenslustige jongeman”

Toen ik eenmaal naar de middelbare school moest had ik nog weinig basis om op te bouwen. Huiswerk was iets wat ik vaak niet deed en vaak kwam dit door het gamen, hierdoor kreeg ik veel ruzies thuis. Gamen was voor mij een manier om nergens meer aan te denken. Ook omdat ik daar het gevoel had dat ik daar mezelf kon zijn. Door het gamen ben ik uit het sociaal contact getreden en me niet maar gaan verbinden met mijn omgeving. De depressieve gevoelens gingen hier in mee spelen. Vanaf mijn 15e heb ik hier mee rondgelopen. De depressieve gedachten speelde vaak in de avond, dit was erg lastig omdat ik dan geen contact op kon nemen met mensen. Ook was mijn zelfbeeld heel erg laag, ik kon mezelf niet aankijken in de spiegel zonder agressief te worden of mezelf te slaan. 

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

"Op school hield ik een masker op"

Na vele therapieën ben ik eindelijk op 18 jarige leeftijd bij Wij zijn Broer terecht gekomen. Bij mijn eerste kennismaking kwam ik aan, depressief, suïcidaal maar ik voelde me begrepen en ik had ook veel herkenning uit het verhaal wat de medewerker van broer mij vertelde. Dit motiveerde mij om de volgende stap te gaan nemen naar een intake bij Wij zijn Broer. Bij de intake werd ik gedemotiveerd door regels en titels. Na mijn intake heb ik nogmaals gesproken met de medewerker waar ik mijn eerste gesprek mee had. Hierdoor ben ik toch gemotiveerd geraakt om het een kans te geven. Mijn traject bij Wij zijn Broer was confronterend maar heel leerzaam. Het heeft me heel veel inzichten gegeven. Dit kwam vooral door de groep jongeren en de ervaringsdeskundigheid in combinatie met de psychologen. Hierdoor voelde ik me heel erg begrepen en gesteund.

"Hoe kom ik van depressive gevoelens af?"

Door mijn behandeling bij Wij zijn Broer is mijn leven compleet veranderd. Ik kan op een goede manier om gaan met mijn angsten. Thuis gaat het veel beter. Ik ga weer naar school en ik heb ook werk. Op zijn tijd kamp ik nog met depressieve gedachtes en gevoelens, maar ik kan altijd bellen met het 24/7 nummer van Wij zijn Broer en ik weet dat ze altijd voor me klaarstaan. Ook de jongeren die bij broer hebben gezeten. Waar ik nog steeds dagelijks contact mee heb. De behandeling heeft misschien 8 weken geduurd maar de verbinding blijft voor altijd zolang ik die blijf op zoeken.

Dit levensverhaal is geschreven door Stern