fbpx Skip to content

Hoe gaan wij aan de slag?

Zit je met een hulpvraag? Neem dan contact op! Het eerste wat we kunnen doen is kennismaken met elkaar. Beter gezegd, de jongere gaat kennismaken met ons. Onze ervaringsdeskundige casemanager zal jullie welkom heten en vanuit eigen ervaring vertellen hoe belangrijk goede hulp kan zijn. Daarna volgt een uitleg over wie we zijn en wat we doen, zodat de jongere een duidelijk beeld heeft bij Wij zijn BROER!. Liefst pakken we meteen door met het inplannen van een intake, omdat ons streven is om snel hulp te kunnen bieden.

Is onze behandeling passend voor de hulpvraag, gaan we zo snel mogelijk starten. Alles in goed overleg met elkaar, denk aan scholen etc.

Wij behandelen

Gedragsproblemen

Verslavingen

Psychische problemen

Nazorg

Wij zijn BROER! biedt een intensieve behandeling aan en na acht weken wordt die in de meeste gevallen gesloten. Mocht er nog extra behandeling nodig zijn, kunnen we dat bieden in een vervolgbehandeling (poliklinisch). Los daarvan, willen wij de verbinding met alle jongeren doorzetten. Zij zijn nu een onderdeel van onze familie en daarom biedt Wij zijn BROER! de mogelijkheid aan voor terugkomdagen: de BROER!-meetings. Deze meeting wordt twee keer in de week gehouden en geleid door de jongeren zelf. Altijd in de aanwezigheid van BROER!-personeel om zo nodig bij te springen en de veiligheid te blijven waarborgen.

Voor overige problemen, vragen enzovoort staat de deur altijd open! Wel is het handig om even te bellen van tevoren.

HET LEVENSVERHAAL
VAN EVA

“De enige manier om van die spanning af te komen was woede‘

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord!

Wachttijden

Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is om hulp te vragen. Vaak duurt het even voordat je alle moed bij elkaar geraapt hebt. Wij doen er daarom alles aan om zo snel als mogelijk jouw hulpvraag te beantwoorden

Momenteel is er een wachttijd van 6 weken. 


Wij bouwen
een solide
fundering

Begeleiding ouders/verzorgers

Als ouder/verzorger wordt je nauw betrokken bij de behandeling. Alles met als doel om als gezin een verandering door te maken, en samen een mooie basis te leggen voor de toekomst.

Allereerst de systeemtherapie. Deze wordt gehouden met als doel elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Ouders/verzorgers krijgen een werkboek mee om hen te activeren en/of te ondersteunen bij het nadenken over hun eigen vormende gebeurtenissen. Stil te staan bij wat er in de afgelopen periode allemaal is gebeurd en hoeveel pijn of zorgen zij hiervan hebben gehad. Nadenken over hun wensen voor de toekomst. Dit wordt allemaal meegenomen in de systeemtherapie, die om de week een dagdeel in beslag neemt.

Daarnaast de ouderavond. Elke eerste donderdag van de maand is er een ouderavond. Hier wordt de visie en werkwijze van Wij zijn BROER! verder toegelicht, en is er ruimte voor ouders om met elkaar in contact te komen. Ook ouders van jongeren die al uitgestroomd zijn komen nog regelmatig terug, om hun kennis en ervaring te delen en steun te vinden bij elkaar.