fbpx Skip to content

Het
levensverhaal
van Simone

Het
levensverhaal
van Simone

“Maar het is zo lastig om je zoon op straat te zetten.”

Zet hem maar op straat, dat was de boodschap die Simone en haar man te horen kregen over hun 17-jarige zoon. Paul was verslaafd, had agressieproblemen en wist niet hoe hij met zijn autisme moest omgaan. Zijn drie zusjes waren bang voor hem. “We hadden alle wegen bewandeld,” zegt Simone nu. “Maar het is zo lastig om je zoon op straat te zetten.” 

Paul begon met drugs toen hij 13 jaar was. Door het blowen, en later speed, raakt hij in psychoses. Meerdere behandelingen volgen, hij stopte even, maar begon ook weer.

In 2017 loopt Simone op goed geluk bij Wij Zijn Broer naar binnen. Een oud grachtenpand, midden in de stad. Geen klinische inrichting die ze vaker hadden gezien. Ze neemt Paul mee en hij wordt enthousiast. Paul herkent de verhalen die de ervaringsdeskundigen vertellen.

Simone: “Paul werd geholpen, maar wij ook. We zaten er echt doorheen en onze drie dochters ook.” Tijdens familiegesprekken praten ze met elkaar over het verleden. De dochters laten hun broer weten hoeveel pijn hij ze heeft gedaan. Simone: “Zelfs de jongste van 14 jaar heeft haar woordje gedaan. Erg emotioneel en helend.”

Heeft u vragen over onze behandeling, een aanmelding of wilt u contact opnemen met Wij zijn BROER! voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij staan u graag telefonisch te woord! 

Ruim drie jaar later is Paul bezig met zijn opleiding zorg. Simone: “Sinds Broer spreekt hij zich uit als hij het moeilijk heeft. Hij staat met twee benen op de grond en accepteert dat hij anders is. Als wij merken dat iets niet goed gaat, mogen we nog steeds Broer bellen. Die persoonlijke benadering heb ik nergens anders ervaren.”